Menu

Prostřeno jak ze žurnálu

Inspirace 3. 9. 2015
Autor: Rudolf Král , Autor, kterému se nejlépe píše a existuje v minimalistických prostorech.

Čekáte důležité hosty a máte v plánu se před nimi trochu vytáhnout? Vytřete jim zrak a prostřete stůl tak, že by na něm mohla klidně hodovat i anglická královna.

Po ránu

Snídaně nastartuje celý den, tak ať stojí za to. Postačí základní příbor a ubrousek, který složíte do trojúhelníku. Kromě hlavního talířku by v levém horním rohu neměl chybět ten dezertní.

1

Rychlý oběd pro dva

K základní sadě vidlička-nůž-lžíce přidejte vidličku na předkrm. Stejně jako u snídaně by neměl chybět menší talířek v levém horním rohu. Ubrousek složte do obdélníčku, své místo má úplně vlevo.

2

Skromnější večeře

Na večer se vytáhněte pěkným velkým talířem doplněným drobnějším dezertním, na který položíte malý nožík. Vidličky usaďte na ubrousek, skleničky od vína i od nealko drinku by měly stát vpravo nahoře.

3

Pro víc chodů

Pokud hodláte připravit opravdu opulentní večeři, bude to chít více chodů i příborů. Ty seřaďte podle jejich velikosti, nejdrobnější přitom můžete uložit cik cak nahoru nad talířem. Ubrousek složte do pěkného tvaru přímo na prostředek.

4

Pro formální události

Láďa Špaček by zaplesal. S takovou prostírkou nešlápnete vedle při žádné příležitosti, hodí se na oběd i na slavnostní večeři o více chodech.

5

 

Banket nebo brunch

Pozvěte kámoše na banket nebo brunch. Někteří z nich možná ani neví, co ta slova znamenají – a vy máte super šanci ukázat, jak jste světoví. Tak ale hlavně podle etikety!

6

Rudolf Král

Rudolf Král, Autor, kterému se nejlépe píše a existuje v minimalistických prostorech.

Můj byt je pro mě nejen místo, kam se chodím najíst a vyspat, ale také prostor, který mě inspiruje a nabíjí energií. Baví mě minimalistický design a nadčasové věci, které nevyjdou rychle z módy a na které nejspíš nikdy nebudu mít peníze. Třeba český kubistický nábytek, japonské interiéry, obrazy Mikuláše Medka, elektronika Bang & Olufsen.

Líbil se vám článek? Tak ho pošlete dál